Прокуратурата поиска постоянен арест за Николас Учиндолски, научи ексклузивно Safenews. От

...
Прокуратурата поиска постоянен арест за Николас Учиндолски, научи ексклузивно Safenews. От
Коментари Харесай

Първо в SafeNews: Прокуратурата поиска постоянен арест за Николас Учиндолски

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за Николас Учиндолски, научи ексклузивно Safenews. От през вчерашния ден той е с три обвинявания.

До момента прокуратурата има доказателства за три закононарушения. Според материалите в досиетата Учиндолски се заканил с ликвидиране, направил обир и принудил човек да вземе пари под формата на заем и да му ги даде.

На неустановена дата в интервала от месец октомври 2022 година до 12.10.2023 година в гр. София той лишил сумата от 200 лв. от жертвата си, като използвал опасност за това. Заканата с ликвидиране била направена с опряно мачете в гърлото

Всичко това се случило, до момента в който Учиндолски изтърпява условна присъда за държане на опиати.

Заради трите действия и поради това, че са осъществени в изпитателен период, прокуратурата ще желае непрекъснатия му арест от районния съд. Това ще се случи на следващия ден.

По закон, в случай че бъде приет за отговорен даже по едно от тези обвинявания, Учиндолски ще би трябвало да излежи цялата условна присъда в пандиза. Заедно с това ще би трябвало да изтърпи и новото наказване. Така се стига до общо комулиране на присъдата.

По-късно през днешния ден се чака решение на прокуратурата дали против Учиндолски ще има и още обвинявания. Това зависи от показанията на очевидци, които да опишат за случилото се.

SafeNews продължава да следи случая.

Зрелищен арест

След следствие на SafeNews измамникът Николас Учиндолски бе задържан. SafeNews научи, че предизвикан от нашето следствие, той е употребявал персоналния си профил с цел да принуди наши сътрудници, разгласили публикацията на своите уеб сайтове, да я смъкват.

Екипът ни бе пред Второ районно, където Учиндолски изтърпяваше 24-часовата си мярка за неотклонение.  Когато той беше изведен, екип на SafeNews му зададе няколко въпроса, измежду които кои са имената на служителите на реда, на които се е отчитал, кои са банкерите, с чиито връзки е парадирал и за какво е заплашвал пострадалите с ликвидиране. Учиндолски обаче отхвърли да отговори.

Ето какво разкри следствието ни:

Мащабна скица за източване на стотици хиляди лв. от банки, разкри следствие на SafeNews. Зад нея стои добре познатият в престъпните среди Николас Учиндолски.

 Николас Учиндолски Снимка: SafeNews

Свързахме се с двама от пострадалите, които в началото се съгласиха да приказват пред камерата ни. Страхът за живота им обаче ги накара да пожелаят анонимност. Един от тях свидетелства пред SafeNews. А останалите към момента се притесняват, че това може да им коства живота.

„ Бях в невъзможност, а Николас ме уреди с заема “, споделя С. Т.  пред SafeNews.

По думите му измамникът парадирал с връзки във всички банки. Схемата е такава: Николас ги кара да изтеглят парите от банката. След това, под предтекст, че парите му трябват, ги кара да му ги дадат, с цел да ги завърти през обмен бюро. Не е ясно за какво пострадалите му имат такова доверие. Разбира се, Николас им обешава, че ще им върне парите. Нещата не се случват тъкмо по този начин. Големите суми просто потъват, а по-късно идват и заканите.

„ Той парадира с връзки с банкери. В следствие ни разкри, че тази скица върви единствено тъй като се регистрира на служител на реда на доста високо равнище. Те са му чадъра и го пазят. “

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЧЕТЕТЕ ТУК 
Голяма машинация

Разкриха измама за близо 1 млн. лева Столичната полиция през вчерашния ден заяви за разкрита скица, при която осем души са излъгани с близо 1 млн. лева Арестуван е 29-годишен мъж.

Разследващите почнали работа по случая след сигнал от мъж, че е излъган с доста пари. В хода на полицейските дейности са разкрили още 7 пострадали от същата скица.

Смята се, че задържаният от полицията мъж е подбирал хора на непрекъснати трудови контракти, искащи да изтеглят заем в размер на към 100 хиляди лв.. Той им обещавал, че в случай че му дадат парите ще ги влага, в къси периоди ще погаси заемите, а облагата ще раздели поравно с тях.

Подведените хора са разбрали, че са жертва на машинация след към един месец, когато почнали да откриват, че заемите им не са погасявани.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР